Uitleg S-doku

In elk vakje moet één van de cijfers 1 t/m 9 worden ingevuld zodanig dat in elke rij, elke kolom en in de negen vetomrande vierkanten ieder cijfer één keer voorkomt.

voorbeeldElke kolom en elke rij van vetomrande vierkanten bevat negen gekleurde vakjes van de grote S-vorm. Ook in die zes groepen van negen vakjes moeten de cijfers 1 t/m 9 precies één keer voorkomen (zie voorbeeld hiernaast).

Werking en toetsen

Klik in een vakje van de Sudoku om een cijfer in te voeren. Naast de muis kunnen ook de pijltjestoetsen gebruikt worden om door het diagram te navigeren.

Het is mogelijk om bij wijze van geheugensteun meerdere cijfers in één vakje te plaatsen. Een cijfer uit die reeks verwijderen kan door het bewuste cijfer nogmaals te typen. Om een vakje helemaal leeg te maken gebruikt u de 'x'. Om invoer te herstellen de 'z'. Bent u niet zeker van een bepaald cijfer dan kunt u de 'm' gebruiken, het cijfer wordt dan verkleind. U kunt het cijfer weer groter maken door nogmaals het cijfer te typen.

De ingevulde cijfers worden automatisch opgeslagen zodat u de volgende keer weer verder kunt gaan waar u gebleven was. Let er wel op dat er elke dag een nieuwe Sudoku verschijnt en u alleen de Sudoku's van vandaag kunt maken.

U kunt uw score registreren wanneer u de S-doku goed heeft ingevuld.

Mobiel

De Steenhuis Sudoku is getest op de iPad en Android. Werkt het bij u niet laat het ons weten en stuur een e-mail aan sudoku@studiosteenhuis.nl.